Praktijk Oefentherapie Cesar, Feldenkrais

Missie & Visie

Mijn Missie

Ik geloof dat mensen hun eigen klachten kunnen verminderen, meer regie erover kunnen krijgen of laten verdwijnen door stap voor stap een andere manier van bewegen & leefstijl te creëren. Het is mijn missie om mensen te helpen, te begeleiden bij pijn of lichamelijke klachten en beperkingen in het steun- en bewegingsapparaat.


Mijn Visie

Ik vind het belangrijk dat mensen hun eigen lichaam kennen, waarderen en accepteren. Jouw lichaam aandacht geven met de juiste kennis zorgt ervoor dat klachten over kunnen gaan, de pijn minder of beheersbaar wordt. Op deze manier kan je weer van het leven genieten.


Gebruikte Methodieken in de praktijk

Er zijn naast gewone houdings- en bewegingscorrectie vanuit de Oefentherapie Cesar/Mensendieck ook andere helpende manieren en methoden om met (chronische) pijn, klachten en/of problemen om te gaan. Bijvoorbeeld: Ademen is immers ook een beweging en dit beïnvloed het zenuwstelsel. Pijn waarnemen en erop reageren gebeurt ook via het zenuwstelsel. Pijn is tevens een soort stressprikkel. En met adem kun je stress of (spier)spanning en ook pijn minder maken of meer.

Tijdens therapie-sessie maak ik o.a. gebruik van: Oefentherapie Cesar, Methode Feldenkrais, Ademhaling, Focusing, het Chronisch Pijn Protocol, ACT, meditatie /mindfulness, elementen van Sensory Awareness, Slaapoefentherapie, omgaan met angst, verlies, stress (Psychosomatische Oefentherapie) Het begeleiden van jouw mentale gesteldheid kan dus ook een doel zijn. Het positief beïnvloeden hiervan door middel van lichamelijke oefeningen is zeker mogelijk. Je hoofd zoveel mogelijk in balans met je lijf brengen.

Samen kiezen we uit die methodes wat jij nodig hebt om jouw klachten en/of problemen te verhelpen, zodat jij er beter van wordt. Want jij staat op nummer 1.

Mijn motto: Blijf bij jezelf en daag jezelf ook uit. Doe regelmatig iets nieuws, iets anders en leer weer bij zodat je verder kunt met een fris hoofd en lijf. En daar help ik je graag bij.

Bekijk ervaringen Neem contact op