Praktijk Oefentherapie Cesar, Feldenkrais

Over Marie-José Beelaerts

Marie-José Beelaerts van Emmichoven, geboren in 1968 in Vianen, getrouwd, moeder van 2 kinderen, werkend in Otterlo sinds mei 1993. Afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar 1991. De Feldenkrais Opleiding in Ubbergen gedaan, afgerond 2001. De Post- HBO opleiding Psychosomatiek, afgerond 2015.
Sinds 2021 wonend in Nunspeet. Daar is nu ook de praktijk open.
Volgens mijn moeder kon ik nooit stil zitten als kind, dus ging ik veel buiten spelen, sporten en op blokfluit-les. Tot mijn 30ste heb ik allerlei sporten gedaan als hockey, tennis, ballet, turnen, jazzballet. Ik hou van bewegen en ben bezig met Tai Chi sinds 2009 en Kungfu (2015-2020), maar ook fitness. Ruim 4 jaar heb ik ook zangles-stemvorming gehad. Je stembanden zijn immers ook spieren die je kunt trainen en met een heerlijk en tevens ontspannend resultaat vooral in mijn hoofd.

Naast het werk en sporten/bewegen zijn mijn gezin en man natuurlijk onlosmakelijk aan mij verbonden. Mijn werk is mijn hobby. Ik hou ervan om mensen te zien opbloeien in hun doen en laten. En samen te ontdekken hoe het anders of beter kan. Ik merk dat ik ook blijf leren, samen met de mensen die ik begeleid. Het leren staat nooit stil. Dat vind ik fijn.


De pijlers van mijn manier van therapie geven zijn

  1. Bewustwording
  2. Zelf-reflectie       (dit is het vermogen om naar jezelf kijken op een veilige afstand en je ervaringen betekenis te geven, zodat je op een andere manier verder kunt gaan)

Deze basishouding is een lerende houding en kun je toepassen in je eigen leven (levenshouding) en in je manier van bewegen en in je houding (beweeg-/houdingspatronen herkennen) Ook in je manier van denken, het beleven van je emoties en je gedrag kun je patronen herkennen.

Als je ze erkent en herkent, kun je iets gaan veranderen en invoeren in je dagelijks leven en je afvragen hoe dat bevalt. En zo wordt je houding langzaam anders en je klacht minder. Of door je gedachten eens onder de loep te nemen kun je merken hoe dit van invloed is op je stemming. En zo kun je zelf tot de conclusie komen dat je iets anders kunt doen, denken en/of voelen. Kom uit die vicieuze cirkel! Zo ben ik zelf ook bezig geweest in de afgelopen jaren en zo’n leerproces wens ik iedereen toe die hulp nodig heeft. Je doet het voor jezelf.

Mijn motto: Blijf bij jezelf en daag jezelf ook uit. Doe regelmatig iets nieuws, iets anders en leer weer bij, zodat je verder kunt met een fris hoofd en lijf.

Bekijk ervaringen Neem contact op