Praktijk Oefentherapie Cesar, Feldenkrais

Praktijk Nieuws Maart 2019

Nieuwsbrief  Maart  2019

Met trots kan ik u vertellen dat ik mijn EHBO diploma heb gehaald in de voorjaarsvakantie. Hier zat ook reanimatie en AED training bij.

 

Op 12 februari heb ik een SOLK congres bijgewoond, georganiseerd vanuit Proscoop en toegankelijk voor alle (para)medische zorgverleners uit het veld.  Bram Bakker & Petulia van Tiggelen waren de (ervarings)deskundige sprekers.

SOLK  = Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten; Somatisch betekent ‘lichamelijk’). Vroeger noemden artsen dit soort klachten ‘lichamelijk onbegrepen klachten’, ‘functionele klachten’, ‘psychosomatische klachten’ of ‘somatoforme klachten’. Dit komt voor zowel bij kinderen als volwassenen.

Er waren vele workshops. Een ervan was:

Kinderen met SOLK (niet) op school.  Het ging over lange uitval van kinderen op basis- en middelbare school en MBO. Met stress als oorzaak van de klachten (voorbeeld: buikpijn, hoofdpijn, erg moe, hartkloppingen…etc)  Hierdoor heb ik kennis heb gemaakt met M@zl = Medische Advisering Ziekgemelde Leerling is een effectieve methodiek voor een integrale aanpak van ziekteverzuim bij scholieren. En met REFIT (begeleiding bij fit worden na uitval, door ambulante begeleiding)

Wil je meer lezen, klik dan op deze link van REFIT https://www.proscoop.nl/wp-content/uploads/presentatie-SOLK-Kampen-4-april-2018.pdf

De volwassene         met SOLK klachten kan bij een   Psychosomatisch

  Oefentherapeut

terecht voor behandeling en heeft het nodig om o.a. te leren omgaan met stress en de bijbehorende emoties.        Zie ook :

https://www.thuisarts.nl/onvoldoende-verklaarde-lichamelijke-klachten/ik-heb-onvoldoende-verklaarde-lichamelijke-klachten-sol &

https://akwaggz.nl/

Vanuit een stormachtige omgeving  wens ik u veel  sterkte en vooral plezier komende tijd.

Hartelijke groet
Marie-José Beelaerts

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *