Praktijk Oefentherapie Cesar, Feldenkrais

Slaap oefentherapie

Omdat ik sinds 1991 werkzaam ben, heb ik vaak gezien dat slapen een probleem kan zijn tijdens een fase van drukte in je leven (kleine kinderen hebben), ouder worden, mantelzorger zijn, pijn hebben of angstig zijn. En zo begon ik me vanzelf ook in Slapen te verdiepen.

In 2015, 2016 en 2017 heb ik hiervoor 3 verschillende cursussen gevolgd.

  • De 1ste was de SounderSleep System cursus van Patricio Simon vanuit de Feldenkrais methode
  • De 2e was Slaap Slim van 2 collega Oefentherapeuten Evelien Seijger en Manon Wentink
  • De 3e was Slaap Oefentherapie van collega Francis Lanen

Doordat er een relatie is tussen de slaap en bestaande lichamelijke (pijn)klachten en/of mentale problemen gaan we samen aan de slag om deze vicieuze cirkel te doorbreken met de cognitieve gedragstherapie (wat denk je?), een gedegen uitleg over de slaap, praktische tips en oefeningen om zo de balans in je leven weer terug te vinden. We nemen jouw gehele 24 uur onder de loep om maatwerk te leveren op jouw specifieke slaapprobleem. Je krijgt daardoor weer grip op je slaap, je voelt je energieker en je kunt zo het goede uit je dag halen! Zonder medicatie.


Last van slapeloosheid

Slapeloosheid betekent dat je te weinig slaapt of dat de kwaliteit van je slaap onvoldoende is waardoor je overdag minder goed functioneert. En als slapeloosheid lang duurt ontstaat er een negatieve spiraal; Door vermoeidheid overdag, functioneer je minder goed. Je bent sneller geïrriteerd, minder geconcentreerd en je hebt sneller last van angst, depressiviteit of piekergedrag. Spanningen of zorgen lopen hierdoor verder op. Soms ga je erg je best doen om te slapen. Dit werkt averechts. De slapeloosheid blijft, want slapen is eigenlijk ‘niks doen’ en dan kom je in een vicieuze cirkel terecht die je niet altijd zelf kunt doorbreken.

Dus kun je niet goed inslapen, doorslapen of ben je te vroeg wakker dan kun je bij mij terecht voor slaaptherapie.


Ik ben lid van slaapoefentherapie netwerk en slaapslim.

Bekijk ervaringen Neem contact op